20.5 C
Antwerpen
zondag, juli 14, 2024

Laatste nieuws

“Wie graag leest, blijft lezen, een heel leven lang”

Op zaterdag 21 mei was het Boekstart-dag in de Antwerpse bibliotheken, een project van Iedereen Leest. De allerjongste lezers werden extra in de watten gelegd met gratis activiteiten op maat van 0 tot 2,5-jarigen. Een dag ervoor, op vrijdag 20 mei, wordt een gloednieuw pilootproject ‘Start met Boekstart’ gelanceerd in verschillende kinderdagverblijven.

Boekstart moedigt ouders van jonge kinderen aan om vanaf de geboorte bezig te zijn met taal. Want voorlezen, zingen of versjes vertellen draagt bij aan de taalontwikkeling van het kind en zorgt voor een rijkere woordenschat.

Gisteren werd de actie afgetrapt in kinderdagverblijf Het Engeltje 2 in Merksem samen met de schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud. Het pilootproject “Start met Boekstart” start in 4 kinderdagverblijven gedurende 1 jaar en kadert in het vernieuwend bib-beleid met het BIB-plan. Daarin willen men onder meer de kinderen/jongeren van 0 tot 20 jaar helpen om literaire competenties op te bouwen en vooral veel plezier te beleven aan lezen. Want wie graag leest, blijft lezen.

Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud heeft samen met de peuters zo’n boekenpakket van ‘Start met Boekstart’ geopend en ontdekt. Nadien heeft ze aan de enthousiaste kindjes voorgelezen.

Wie graag leest, blijft lezen, een heel leven lang

Nabilla Ait Daoud: “Met Boekstart mikken we op de allerjongste Antwerpenaars, van 0 tot 2,5 jaar. We laten hen van bij de geboorte proeven van onze taal, ook in de kinderopvang. Want voorlezen, zingen of versjes vertellen draagt bij aan de taalontwikkeling van het kind en zorgt voor een rijkere woordenschat. Dat is belangrijk, ook en vooral in een diverse stad als Antwerpen waar het Nederlands alle Antwerpenaren verbindt. Dit proefproject draait om het stimuleren van leesplezier: wie graag leest, blijft lezen, zijn of haar hele leven lang.”

Latest Posts

Onze partners