9.2 C
Antwerpen
zondag, juni 9, 2024

Laatste nieuws

Start werken fietsstraat op Turnhoutsebaan

Van maandag 27 juni tot 15 juli voert AWV markeringswerken uit op de Turnhoutsebaan. De weg krijgt een rode kleurlaag die de fietsstraat symboliseert. Aangezien de werken erg weersgevoelig zijn, moeten men met een aantal zaken rekening houden waardoor de planning en volgorde snel kan wijzigen. Als het regent of als de weg nat is, kan er bijvoorbeeld niet gewerkt worden. 

De Turnhoutsebaan (N12) in Borgerhout is een van de belangrijkste invalswegen in Antwerpen. Op de Turnhoutsebaan tussen de Kerkstraat en de Stenenbrug geldt momenteel een maximale snelheid van 50km/u. Er zijn geen aparte fietspaden waardoor fietsers tussen het auto- en vrachtverkeer rijden, op dezelfde rijstrook. Er is wel een aparte tram- en busbaan voor het openbaar vervoer, maar die zorgt dan weer voor moeilijkheden bij het oversteken van de Turnhoutsebaan.

De verkeerssituatie is dus verre van ideaal voor fietsers. Wie er al eens met de fiets passeert, weet het uit ervaring, maar ook de ongevallencijfers tonen dat aan. Door van de Turnhoutsebaan een fietsstraat te maken, wil men op korte termijn en met beperkte middelen een grote stap voorwaarts zetten voor de verkeersveiligheid.

(bericht en foto : Agentschap Wegen en Verkeer)

Latest Posts

Onze partners