7.2 C
Antwerpen
donderdag, februari 29, 2024

Laatste nieuws

19 arrestaties bij 21 huiszoekingen

De lokale recherche drugs voerde donderdagochtend 21 huiszoekingen uit in het kader van een lopend onderzoek. 19 verdachten zijn gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De bende wordt er van verdacht onder meer amfetamines (xtc, speed en mdma) te produceren en te verkopen.

Het onderzoek kwam afgelopen zomer in een stroomversnelling. De organisatie rond de hoofdverdachte wordt er van verdacht amfetamines en andere drugs te produceren in een caravan in Sint-Gillis-Waas. Via een netwerk van tussenpersonen zouden de verdachten de drugs aan diverse lokale dealers verkocht hebben, vooral in het Antwerpse. De politie denk ook dat de organisatie verdovende middelen binnensmokkelde in de gevangenis van Oudenaarde via een gedetineerde die toestemming had om de gevangenis te verlaten. De drugs werden nadien verkocht in de gevangenis.

Het onderzoek leidde donderdagochtend tot 21 simultane huiszoekingen. Daar namen ongeveer 180 politiemensen aan deel van de lokale recherche, verschillende teams van de regiopolitie, de mobiele eenheid, de arrestatie-eenheid en drugs- en geldhonden. PZ Antwerpen kon ook rekenen op bijstand van PZ Vlaamse Ardennen, PZ Sint-Niklaas, PZ Schoten, PZ Voorkempen en de hondensteun van de federale politie.

Drugs en wapens in beslag genomen

De politie arresteerde 19 verdachten. Bij de actie is zo’n 38 000 euro in beslag genomen. De politie vond 1,3 kilo amfetamines (mdma en pillen), 600 gram cocaïne, 420 gram hasj, 325 gram cannabis, 165 gram crack en een kleinere hoeveelheid ketamine. Er werden ook een jachtgeweer, drie handvuurwapens, drie alarmpistolen, zeven messen, twee wapenstokken, drie boksbeugels en twee voertuigen in beslag genomen.

De 19 verdachten zijn verhoord door de onderzoeksrechter. Die besliste om 12 personen aan te houden. Drie betrokkenen zijn vrijgelaten onder voorwaarden en vier van hen mochten beschikken.

Latest Posts

Onze partners