29.7 C
Antwerpen
vrijdag, juli 19, 2024

Laatste nieuws

Tweede fase aanleg park op de Gedempte Zuiderdokken

Op maandag 10 januari starten de werken voor de aanleg van de tweede fase van het park op de Gedempte Zuiderdokken. Dat is het centrale gedeelte boven het voormalige Schippersdok.

De werken verlopen in 2 fases:

Fase 1: 10 januari tot de zomermaanden

Aanleg van de riolering en heraanleg Waalsekaai tussen de Lakenstraat en de Wapenstraat en in het park.

Vanaf 31/01: aanleg van de riolering en heraanleg Vlaamsekaai tussen de Gillisplaats en de Museumstraat.

Tijdens deze fase zullen de woningen en handelszaken langs de Vlaamse- en Waalsekaai van Schippersdok niet bereikbaar zijn voor voertuigen. Indien je eigenaar bent van een parkeergarage kan je tijdens de werken een minderhindervergunning aanvragen bij de stad Antwerpen via het e-loket op www.antwerpen.be. Handelaars die hinder ondervinden, kunnen een hinderattest aanvragen via www.ondernemeninantwerpen.be.

Op parking Schippersdok, parallel aan de Vlaamsekaai, wordt er een omleiding voorzien zodat de auto- en busparking bereikbaar blijft. Deze omleidingsweg is tevens de route voor fietsers en is bereikbaar via de Museumstraat.

De 2 sportvelden, de speeltuin en de hondenloopzone langs de Vlaamsekaai verdwijnen tijdens deze fase van de werken. In de lente van 2022 opent het eerste deel van het park ter hoogte van Steendok met een nieuw sportveld en een speeltuin. In de laatste fase van de heraanleg van het park wordt er ook een nieuwe hondenloopzone voorzien. Tot die tijd kan je terecht in de hondenloopzones op de De Gerlachekaai en de Singel.

Fase 2: september 2022 tot de lente in 2023

Aanleg park met twee waterbassins, een groot grasveld, grote zitbanken, bomen, struiken, bloemen.

Wijziging wijkcirculatie vanaf 10 januari.

De huidige wijkcirculatie zal tijdens de werken wijzigen. Op onderstaand plan zie je de straten die vanaf 10/01/2022 van rijrichting veranderen.

Afbeelding : AG Vespa

Latest Posts

Onze partners