20.8 C
Antwerpen
dinsdag, juli 23, 2024

Laatste nieuws

VDAB en CVO Vitant zijn dringend op zoek naar kandidaat-slagers

Om het tekort aan slagers weg te werken, startte VDAB samen met CVO Vitant een unieke cursus: ‘Slager distributie’. Werkzoekenden krijgen een intensieve vorming van 12 weken op de campus PIVA in Antwerpen. Daarna kunnen zij professioneel aan de slag in een slagerij of de slagerij-afdeling van een grootwarenhuis. Supermarktketens Delhaize, Colruyt en Groep Peeters-Govers bieden de cursisten een stageplaats aan. De cursus start in februari, meer info op www.cvovitant.be.

Gedeputeerde Luk Lemmens: “Slager is één van de knelpuntberoepen bij VDAB. Met het provinciaal onderwijs doen wij dan ook extra inspanningen om mensen klaar te stomen voor dit belangrijke beroep. Wij leiden niet alleen jongeren op tot slager, ook in ons volwassenenonderwijs bieden wij een negental opleidingen aan in avondonderwijs. Het traject ‘Slager distributie’ met VDAB, Delhaize, Colruyt en Groep Peeters-Govers is echter uniek. In 12 intensieve weken dagschool kan je het diploma behalen. Voor werkzoekenden is deze opleiding zelfs volledig gratis.”

Werkgevers zijn vragende partij

Voor werkzoekenden is de opleiding gratis via de selectieprocedure van de VDAB. Maar ook andere kandidaten zijn welkom. Hanne Oris (32) startte de opleiding ‘Slager distributie’ via haar werkgever. In de supermarkt waar zij werkt, is er af en toe een tekort aan slagers. “Ik sprong al regelmatig bij door bijvoorbeeld vlees te verpakken, maar het echte slagerswerk kon ik niet’’, zegt ze. “Ik ging op zoek naar een opleiding en kwam zo bij CVO Vitant terecht.” Na overleg met haar leidinggevende, startte ze het intensief traject ‘Slager distributie’ – een voltijdse opleiding van 12 weken. “Ik vind het heel plezant dat ik nu kan afwisselen tussen de bakkerij en slagerij’’, zegt ze. “Het leukste vind ik om van een rauw product iets afgewerkt te maken, zoals worsten of gehakt.’’ Hannes werkgever nam de kostprijs van 550 euro op zich.

Duaal leren: 100% praktijk- en arbeidsmarktgericht

Kris Boden, coördinator slagerij bij CVO Vitant, is enthousiast over het intensief traject ‘Slager distributie’: “Dankzij een opleidingstraject in duaal leren is deze opleiding 100% praktijk- en arbeidsmarktgericht. De praktijklessen op de campus worden afgewisseld met werkplekleren bij Colruyt, Delhaize of Groep Peeters-Govers. Na 10 weken opleiding gaan onze cursisten nog 2 weken op stage.”

Info:

Waar: CVO Vitant, campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen

Inschrijven: inschrijven kan tot eind januari. De kostprijs is 550 euro. Werkzoekenden kunnen via VDAB dit traject gratis volgen.

Meer info: tel. 03 242 26 19 of www.cvovitant.be of www.vdab.be

VDAB en CVO Vitant zijn dringend op zoek naar kandidaat-slagers foto © CVO Vitant

bericht en foto’s : CVO Vitant – Provincie Antwerpen

Latest Posts

Onze partners