5.1 C
Antwerpen
zaterdag, februari 24, 2024

Laatste nieuws

Asociale bestuurder verliest wagen na onsuccesvolle vlucht

De politie heeft dit weekend gecontroleerd op asociaal rijgedrag. Een automobilist  sloeg op de vlucht en werd gestopt na een levensgevaarlijke vlucht. Zij wagen werd getakeld.

Tijdens een verkeerscontrole van het verkeersondersteuningsteam regio West, het wijkteam en verschillende aspirant-politiemensen, werd een bestuurder opgemerkt die het nodig vond om in de file op de Jordaenskaai telkens luid gas te geven. Hierdoor genereerde zijn wagen enorme knallen die de talrijk aanwezige voetgangers deden schrikken. Toen een politiepatrouille de wagen aan de kant wilde zetten voor een controle, gaf de bestuurder gas en sloeg hij op de vlucht. Aan hoge snelheid reed de wagen tegen de richting, over verdrijvingsvlakken en afslagstroken en reed hij zelfs tegen de richting door het rode licht. Een patrouille die zich iets verderop bevond, kon gelukkig het aanwezige verkeer omleiden en het voertuig uit het verkeer halen voor er ongelukken gebeurden. De Nederlandse bestuurder was niet onder invloed, hij veroorzaakte de luide knallen naar eigen zeggen om aandacht te trekken. Dat was hem zeker gelukt. Het gevolg van zijn asociale gedrag en zijn levensgevaarlijke vlucht was wel dat zijn rijbewijs werd ingetrokken en zijn wagen werd getakeld. De man en zijn passagiers moesten hun weg te voet verder zetten.

Tijdens dezelfde actie werd nog een tweede voertuig getakeld. De bestuurder reed rond met een voorlopig rijbewijs dat al meer dan 2 jaar niet meer geldig was. De man bleek bovendien onder invloed van cannabis. Ook de eigenaar van de wagen zal zich moeten verantwoorden voor het ter beschikking stellen van zijn voertuig.

Een bestuurder die tegen de richting een straat inreed kreeg een onmiddellijke inning van 174 euro voorgeschoteld. 2 bestuurders kregen een pv voor het belastingontduiking omdat ze ingeschreven zijn in België, maar rondrijden met buitenlandse nummerplaten. 2 bestuurders testten positief op het gebruik van drugs. 13 foutparkeerders werden op de bon gezwierd.

Regio Oost

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost (Deurne en Borgerhout extra-muros) trok zaterdag op pad om asociaal en gevaarlijk gedrag in het verkeer te bestrijden.

Er werd een opgedreven bromfiets onderschept. De klasse A bromfiets was opgedreven tot 50 kilometer per uur. De minderjarige bestuurder had geen rijbewijs, was niet verzekerd, en had bovendien een passagier achterop. Van een leerling-bestuurder was het voorlopig rijbewijs niet meer geldig sinds 2017.

Een Nederlandse wagen met tijdelijke nummerplaten werd in beslag genomen wegens onverzekerd rijden. Er werd ook een bromfiets onderschept waarvan de bestuurder en zijn passagier in aanmerking kwamen voor de verkoop van verdovende middelen.

Tot slot werden 64 parkeerinbreuken vastgesteld, waarvan 22 vanwege zwaar vrachtvervoer.

(bericht politie Antwerpen)

Latest Posts

Onze partners