8.7 C
Antwerpen
vrijdag, februari 23, 2024

Laatste nieuws

Kunstwerk ‘Vogel-vrij’ verdwenen

Het kunstwerk ‘Vogel-vrij’ in Wilrijk is verdwenen. Vrienden en familie van de kunstenaar zijn nu op zoek naar mensen die mogelijk een tip kunnen geven en zo de verdwijning kunnen ophelderen.

In 2004 maakte Luc Ceulemans, als student van de Wilrijkse Academie voor Beeldende kunsten, op vraag van het district Wilrijk het kunstwerk ‘Vogel-vrij’ . Het beeld, een constructie van vogels op een 4 meter hoge zuil, kreeg een mooie plaats op het Geitenpad, tussen de gebouwen van de UAntwerpen en de Doornstraat .

Vorige week merkte Luc, die ondertussen 85 jaar is en sinds kort in het Immaculata rusthuis werd opgenomen, dat het beeld verdwenen was. Bij navraag bij het district Wilrijk werd bevestigd dat het beeld enkele weken geleden door onbekenden gestolen werd.

Voor de familie was dit beeld een mooie herinnering aan hun man, vader en opa toen hij nog in goede gezondheid was, en zij hopen dat het beeld misschien toch nog teruggevonden kan worden. Zij hopen dat misschien iemand tussen eind januari en maart iets heeft opgemerkt op het Geitenpad dat kan leiden naar het beeld.

Wie info heeft kan terecht bij Ann Ceulemans : 0472 65 29 79.

Latest Posts

Onze partners