Home Algemeen Antwerpen schrijft nieuw hoofdstuk in duurzame luchtvaart

Antwerpen schrijft nieuw hoofdstuk in duurzame luchtvaart

0
553
“FLANDERS”, HET NIEUWSTE TOESTEL VAN TUI FLY BELGIUM, VANDAAG OFFICIEEL INGEHULDIGD DOOR BART DE WEVER OP ANTWERP AIRPORT (FOTO TUIFly)

Vandaag stelde TUI fly op de Antwerpse luchthaven het eerste van drie Embraer E195-E2 toestellen officieel voor. Antwerps burgemeester Bart De Wever en TUI Western Region CEO Elie Bruyninckx kwamen het toestel inhuldigen, een nieuw hoofdstuk voor een duurzamere luchtvaart. De naam van het vliegtuig, “Flanders”, werd hierbij onthuld door de burgemeester.

Vandaag was een heugelijke dag voor de Belgische luchtvaart, voor TUI en voor Antwerp Airport: het eerste van drie toestellen Embraer E195-E2 van TUI fly werd voorgesteld. Met de nieuwste motoren op de markt zet dit nieuwste vliegtuigtype qua technologie en duurzaamheid een grote stap vooruit, met een 33 % lagere CO2-uitstoot in vergelijking met de E190, het toestel dat het in de TUI-vloot vervangt. Maar ook de halvering van de geluidsproductie betekent een belangrijke tegemoetkoming aan het welzijn van de omwonenden van de luchthaven.

Gunther Hofman, Managing Director van TUI fly Western Region, sprak de genodigden toe. Hij beklemtoonde de grote inspanningen van de luchtvaart in het algemeen en TUI fly in het bijzonder rond ecologische vooruitgang: “Sinds onze oprichting kunnen we als luchtvaartmaatschappij een prachtig traject voorleggen op het vlak van vlootvernieuwing . Denk maar aan de Boeing 787 ‘Dreamliner’, de vier Embraer E190-toestellen in 2013 en de vier Boeings 737-8s in 2018. Net als bij de eerdere introductie van nieuwe toesteltypes krijgt België de primeur binnen TUI Group, en hier zijn we erg trots op. We zijn ook de enige luchtvaartmaatschappij in België die met Embraer vliegen en staan bekend om onze uitzonderlijke expertise rond deze toestellen.”

Ook Elie Bruyninckx, CEO van TUI Western Region, is verheugd over deze nieuwe mijlpaal: “TUI Airline vliegt met een 130-tal vliegtuigen uitsluitend van constructeur Boeing. Het feit dat we hier met de inzet van de drie Embraers voor Antwerpen van afwijken, omwille van de kortere start- en landingsbaan die niet geschikt is voor de grotere Boeings, toont aan dat TUI gelooft in een positieve toekomst voor de Antwerpse luchthaven. De efficiëntie van de nieuwe Embraer opent immers ook commercieel nieuwe opportuniteiten. Door een toename van het vliegbereik tot meer van 4000 kilometer hebben we heel populaire bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, de Turkse Riviera en de Griekse eilanden aan het netwerk vanuit Antwerpen kunnen toevoegen. En wellicht kunnen we er daar in de nabije toekomst nog enkele bijdoen. Zo brengen we nog meer Antwerpenaren sneller op hun favoriete bestemming. ”

Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, onthulde “Flanders”, de naam van het toestel die het Vlaamse gewest vanaf nu op verschillende buitenlandse luchthavens onder de aandacht zal brengen. Hij onderstreepte ook het belang van een zo duurzaam mogelijk vliegverkeer vanuit de luchthaven van zijn thuisstad. “De uitstraling van onze stad uit zich op veel terreinen en ik sta achter deze luchthaven die door haar vlotte bereikbaarheid en kleinschaligheid zeer waardevol is voor veel Antwerpenaren. Dat TUI op onze luchthaven investeert in duurzamere vliegtuigen en er zelfs Vlaanderen mee op de kaart zet in het buitenland, vind ik bijzonder prettig” , aldus De Wever.

Eric Dumas, CEO van Antwerp Airport, getuigde dat de recente honderdste verjaardag van de luchthaven een mijlpaal is die bijdraagt aan het dynamische imago van de stad: “Met de nieuwe Embraer 195-E2-toestellen, die stiller en zuiniger zijn, helpt TUI fly de luchthaven om zich verder te ontwikkelen tot een modern en duurzaam mobiliteitscentrum. De nieuwe toestellen zorgen er bovendien voor dat Antwerp Airport nu ook verbonden kan worden met verder gelegen bestemmingen en zo ook inspeelt op de vraag van reizigers uit de regio rond Antwerpen.”

Na “Flanders” volgen “Brussels” en “Wallonia” als namen voor de twee andere E2-toestellen die dit jaar nog alle bestaande toestellen op Antwerpen zullen vervangen.

Foto : ©TUIFly

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in