20.8 C
Antwerpen
dinsdag, juli 23, 2024

Laatste nieuws

Ben Segers en Naomi Janssens worden meter en peter van het JEF festival

Acteurs Ben Segers en Naomi Janssens vertegenwoordigen met trots de 34ste editie van het JEF festival, dat doorgaat van 19 februari t.e.m. 6 maart in Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, Leuven, Roeselare, Hamme én online. De festivalmeter- en peter zullen de aftrap geven op zaterdag 19 februari, met de openingsfilm Ook muizen gaan naar de hemel in Kinepolis Antwerpen. Vandaag start ook de ticketverkoop en ontdek je het volledige programma op JEFfestival.be. Nieuw dit jaar is de uitbreiding van het aantal locaties en activiteiten in Antwerpen, door de aangekondigde samenwerking met de stad.

 Het ambassadeurschap voor de komende editie van het JEF festival valt op Ben Segers en Naomi Janssens. Beide acteurs verwelkomen het publiek tijdens de feestelijke opening van het JEF festival op zaterdag 19 februari in Kinepolis Antwerpen, waar je kijkt naar de openingsfilm Ook muizen gaan naar de hemel.

Ben Segers is een van de meest populaire gezichten op de Vlaamse schermen. Een vaste waarde in het komisch sketchprogramma Wat als? of als Luc Turlinckx uit Safety first. Zijn meest recente wapenfeit is een gevierde dramatische rol als een getroebleerde filmacteur in de langspeelfilm Dealer. Waarom hij in de wolken is als peter van JEF festival? “Ik ben niet minder dan vereerd om peter te mogen zijn. Jeugdseries en tekenfilms uit mijn jeugd spoken tot vandaag rond in mijn geheugen. Kinderen en jongeren worden dan ook gevoed door mooie verhalen. Ze triggeren de verbeelding in een tijd waarin korte content de norm lijkt geworden.”

 Actrice Naomi Janssens debuteerde als 19-jarige in de Ketnet-reeks Campus 12, waarna rollen in D5R, vtm-telenovelle Lisa en de Ketnet-musical Knock-Out en Ketnet-reeks Schijtluizen volgden. Dankzij haar meest recente rol als Sari in scifi-reeks Gamekeepers kan je haar bovendien alles vragen over het thema wetenschap: “Toen ik hoorde dat ik festivalmeter mocht zijn, was ik enorm blij! Ik ben super benieuwd naar de films. Jeugdfilms vormden mee mijn persoonlijkheid en mijn wereldbeeld.”

 

Samen trappen ze het festival af, met Ook muizen gaan naar de hemel (6+), een prachtige, hartverwarmende film voor de hele familie, over het overwinnen van vooroordelen en de kracht van vriendschap. De film kende eerder zijn wereldpremière op het Annecy International Animated Film Festival. Sindsdien won de film al meerdere prijzen op internationale filmfestivals, o.a. in Shanghai, Anifilm, Lucas Film Festival en Kids Kino. De film is vanaf 23 februari te zien in de Vlaamse bioscopen.

Samenwerking Stad Antwerpen

De 34ste editie van JEF festival ziet het groots: nog meer films, medialabs, workshops en filmexperimenten op nóg meer locaties. En dat geldt zeker en vast voor Antwerpen. Op meer dan 15 locaties kan je daar het festival beleven. Een perfecte reden voor een dagje uit.

Nabilla Ait Daoud, Schepen van Cultuur in Antwerpen, benadrukte het belang van het festival: “De festivalperiode van het JEF festival omvat laagdrempelige culturele evenementen die kinderen en jongeren – en hun ouders – laten proeven van film en van het culturele leven in de stad.  De stad Antwerpen gaat samen met JEF voor de verdere uitbouw en verankering van het jeugdfilmfestival in de stad. JEF werkt in heel Vlaanderen, maar Antwerpen is de uitvalsbasis. Die samenwerking tussen stad en JEF is in een overeenkomst gegoten in functie van de uitbouw van het festival als internationaal cultureel stadsfestival. En dat is wat mij betreft een goede zaak!”ties kan je daar het festival beleven. Een perfecte reden voor een dagje uit.

Voor het eerst kan je ook terecht in het Havenhuis. Daar kunnen families zich uitleven in de doe-cinema, een combinatie van film en workshop. Tijdens deze kortfilmcompilatie van Buurman & Buurman hoeft niemand stil te zijn, integendeel, je bouwt en experimenteert gewoon lekker mee in je eigen bubbel. In Kinepolis Antwerpen gaat de hele filmzaal onder begeleiding van een echte bruitage artiest enkele scènes van geluid voorzien voor de filmvertoning start.

In de Antwerpse wijken buiten het centrum vind je de opblaasbare cinema, recht uit Portugal. De cinema staat elke dag op een andere locatie waar er gratis prachtige kortfilmcompilaties voor verschillende leeftijden getoond worden.

Ook online

Voor zij die thuis verder willen genieten van het festivalaanbod, kunnen dit ook. Voor €12 koop je een online festivalpas en heb je tot aan de paasvakantie je toegang tot de kortfilms in competitie en meer dan 60 andere recente kortfilms in de leeftijdscategorieën tussen 3+ en 16+. Indien de coronamaatregelen hierom vragen, breiden we het online aanbod verder aan met langspeelfilms en digitale extra’s voor een echte online festival-ervaring

Latest Posts

Onze partners