10.2 C
Antwerpen
donderdag, april 18, 2024

Laatste nieuws

Bouw nieuwe jeugdlokalen in Park Groot Schijn start in 2022

Midden in Park Groot Schijn, naast het skatepark, krijgen de jeugdverenigingen een eigen plek rond de historische Master Schmid-hoeve. De stad heeft een aannemer aangesteld om deze nieuwe jeugdlokalen, berging en buitenaanleg te realiseren.

In Park Groot Schijn in Deurne start stad Antwerpen nu met de ontwikkeling van de ‘jeugdkamer’. De eerste fase behelst de bouw van twee nieuwe lokalen voor de jeugdbewegingen VNJ en Scouts 17e Prins Albert. Deze jeugdbewegingen kunnen in de toekomst hun werking en activiteiten volledig apart ontplooien, enkel het speelterrein rond de lokalen wordt gedeeld. De toekomstige gebouwen bevinden zich naast de bestaande Master Schmidt-hoeve en worden uitgewerkt als bijgebouwen van de hoeve.

Ook de bouw van een bergruimte en de buitenaanleg is voorzien. De aannemer start in het voorjaar van 2022 de werken op.

De volgende stap is de renovatie van de Scinthoeve, op dezelfde site. Dit gebouw krijgt de functie van polyvalent jeugdhuis en fuifzaal. Momenteel zit dit project in de voorontwerpfase.

“Ik ben blij dat de werken binnenkort eindelijk van start gaan”, zegt schepen voor jeugd Jinnih Beels. “Onze jeugd heeft meer dan ooit behoefte aan voldoende en geschikte ruimte. Niet alleen voor activiteiten van beide jeugdverenigingen, maar ook ontspannings- en fuifruimten zijn meer dan welkom. Zo werden de plannen ook samen met de jeugdverenigingen zelf uitgewerkt.”

Vooruitgang Park Groot Schijn

 De ‘kamers’ van Park Groot Schijn zijn de geprogrammeerde, functionele onderdelen van het park. Vandaag zijn het speelbos, de eerste sportkamer, het nieuwe zwem- en schaatscomplex Sportoase, het centrale plein met skatepark, de volkstuinen in het zuidelijke deel en een groot deel van de natuuraanleg en parkpaden in het park al klaar. De jeugdkamer komt dus nu aan de beurt, en de derde fase van de parkaanleg en de vernieuwing van het woonwagenterrein staan nog op de planning.

Meer informatie over het verloop en de timing van de werken is te vinden op www.parkgrootschijn.be. Daar kan iedereen zich ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief over het volledige park.

Latest Posts

Onze partners