Districtshuis Borgerhout wordt ‘koelteplek’ tijdens te warme dagen

0
1218

Tijdens maanden juli en augustus zal het districtshuis van Borgerhout een ‘stille koelteplek’ zijn. Tijdens temperaturen van +28°, zullen de deuren van het statige districtshuis openstaan tussen 11 uur en 16 uur. Je kan dan even uitrusten en verkoeling vinden bij een glaasje water. Ook dieren zijn welkom zegt districtsschepen Aïssatou Cissé

Gesprek met districtsschepen Aïssatou Cissé van Borgerhout

Tijdens de warme dagen – en het gaat nog heel warm worden – zoals wij allemaal wel weten, stellen wij ons huis open, het districtshuis van Borgerhout. De bedoeling is eigenlijk om een koelte-plek aan te bieden aan de bewoners, dus niet iedereen heeft een tuin of een terrasje of een balkon, dus de bewoners kunnen hier terecht om af te koelen en een glaasje water te drinken. Er is ook wifi aanwezig, ze kunnen genieten van het mooie districtshuis dus … wat heb je nog meer nodig?

U bent ook schepen voor dierenwelzijn, wordt er ook aan de beestjes gedacht?

Dieren zijn uiteraard ook zeker welkom, die zijn hier van harte welkom dat is misschien ook belangrijk voor hen om een plek te kunnen vinden waar ze kunnen afkoelen. Uiteraard hebben wij geen bakjes of geen kleine potjes maar dan kunnen, de baasjes, de eigenaars, kunnen dat zeker meenemen en kunnen met wat voor dier dan ook komen genieten van het districtshuis.

Nu dat districtshuis dat staat ook openen hé, gewoon voor mensen die door het jaar heen is willen komen kijken?

Ja zeker, wij hebben een Bode van Borgerhout pakket-achtig ding samengesteld, dat is eigenlijk een luisterverhaal voor de Borgerhoutenaren en voor de Antwerpenaren, maakt niet uit, zij kunnen dus hier binnenkomen mijn eigen oortjes en hun gsm, ze downloaden de applicatie en dan kunnen zij met een visuele audiotour, het districtshuis verkennen, de verhalen horen, onze geschiedenis meekrijgen, dus dat houdt de Bode van Borgerhout in.

Kan dat te allen tijde?

Dat is mee periodes, op onze website staan alle uren en momenten opgesomd, dus het is wel vaak, dat gebeurt een paar keer per week dat de mensen gewoon binnen kunnen komen en ons districtshuis kunnen bezichtigen.

Districtshuis van Borgerhout
foto © Antwerpen-Vandaag.be

© www.Antwerpen-Vandaag.be 2022

Hieronder info bezoek districtshuis – tekst district Borgerhout

Je kan het mooie districtshuis van Borgerhout bezoeken op verschillende momenten, zowel tijdens de week als in het weekend. Altijd al willen weten wat er achter die dikke muren zit? Kom dan zeker eens binnen gluren!

Gastvrij districtshuis

Het districtshuis op het Moorkensplein is een opvallend gebouw in het Borgerhoutse straatbeeld. Het is een statig gebouw dat vaak wordt verward met een kasteel of kerk. In de realiteit bevindt zich (sinds de renovatie in 2017) op de benedenverdieping het stadsloket en op de andere verdiepingen vind je de statige inkomhal, de kantoren van de districtswerking, de trouwzaal, de raadzaal (waar districtscollege en -raad vergaderen), enz.

Dit is dus hét huis van Borgerhout, maar toch zijn veel mensen hier nog nooit binnen geweest. Daar wil het district verandering in brengen. Kom dus zeker en vast eens een kijkje nemen tijdens de openingsmomenten! De rijke geschiedenis van je district(shuis) zal je niet snel vergeten…

Bezoekopties
Je kan kiezen tussen:

Vrije inloop/zonder reserveren: zelf rondwandelen en -kijken in het gebouw. Er is evt. een informatiemapje beschikbaar bij het secretariaat. Zie momenten hieronder.

Luisterverhaal De Bode van Borgerhout: dit gratis luisterverhaal duurt ongeveer 50 minuten en geeft een leuke inkijk in de geschiedenis van het gebouw en haar vroegere bewoners. Je kan het luisterverhaal zelf volgen met je smartphone en oortjes of materiaal (tablet + hoofdtelefoon) lenen van ons. Dit aanbod is geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf 12 jaar ongeveer. Voor NT2 cursisten is het minimum taalniveau toch 3.1

Zowel een individueel als groepsbezoek is mogelijk. Groepsbezoeken met een gids zijn momenteel geen vast aanbod, maar kunnen per aanvraag bekeken worden (minstens twee weken op voorhand via district.borgerhout@antwerpen.be of 03 338 17 77). Groepsbezoeken voor het luisterverhaal graag ook een aantal werkdagen op voorhand reserveren, zodat er zeker audiomateriaal beschikbaar is.

Openingsmomenten
Vrije inloop/zonder reserveren:

Elke woensdag van 13u30 tot 16u30 uur staat de grote voordeur open en kan je gewoon binnen wandelen. Je kan ten laatste nog om 15u30 starten met het luisterverhaal.

Op zondagen 27 februari, 24 april, 11 september en 27 november 2022 – van 10 tot 16 uur. Inschrijven mag (als je zeker materiaal wil lenen voor het luisterverhaal), maar is niet nodig. Welkom om gewoon langs te komen!

Met reserveren:

Elke weekdag tussen 12u30 en 16u30 (mits op voorhand reserveren via district.borgerhout@antwerpen.be of 03 338 17 77)

Groepsbezoeken ook graag op voorhand reserveren.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in