17.5 C
Antwerpen
zaterdag, juni 15, 2024

Laatste nieuws

Ernstige hinder Bisschoppenhoflaan Deurne in juli en augustus

Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er ernstige verkeershinder op de Bisschoppenhoflaan in Deurne ter hoogte van het kruispunt bij het Sportpaleis. Voor auto’s en vrachtwagens zullen  er minder rijstroken beschikbaar zijn: de stad uitrijden zal via twee rijstroken verlopen, om de stad in te rijden is er slechts één rijstrook beschikbaar. De toegang naar de Ten Eekhovelei is afgesloten tijdens deze periode. Fietsers en voetgangers blijven hun doorgang behouden op de noordzijde van de Bisschoppenhoflaan.

Sinds de zomer van 2022 verlegt Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, nutsleidingen in de omgeving van het Sportpaleis in Deurne. Die werken zijn nodig ter voorbereiding van de Oosterweelwerken. Aangezien deze leidingen ondergronds op verschillende plaatsen liggen, moet in juli en augustus een deel van de Bisschoppenhoflaan ingenomen worden om deze werken uit te voeren. Hierdoor zijn er tijdelijk minder rijstroken beschikbaar.

Verkeershinder Bisschoppenhoflaan 8 juli – 1 september

Op de Bisschoppenhoflaan zijn er plaatselijk minder rijstroken beschikbaar. De doorstroming ter hoogte van het kruispunt Schijnpoortweg (Sportpaleis) tot het kruispunt bij de Ten Eekhovelei en de Van der Delftstraat is ernstig gehinderd vanaf zaterdag 8 juli tot vrijdag 1 september.

Richting Antwerpen: 1 rijstrook beschikbaar. De verschillende afslagbewegingen (richting R1, Antwerpen en Merksem) blijven nog steeds mogelijk.
Richting Wijnegem: 2 rijstroken beschikbaar.
De toegang naar de Ten Eekhovelei is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Auto’s volgen een omleiding via de Lakborslei.
Tijdens deze werkzaamheden kunnen voetgangers en fietsers nog steeds passeren.
Verkeer van en naar Antwerpen wordt aangeraden om via op- en afrit 1 Merksem te rijden in plaats van via op- en afrit 2 Deurne. Zo beperken we het verkeer ter hoogte van de Schijnpoortweg.

Zone Bisschoppenhoflaan met verkeershinder tijdens juli – augustus 2023.

Gedeeltelijk minder rijstroken beschikbaar op een deel van de Bisschoppenhoflaan tijdens juli – augustus 2023.
Voorbereidende werken tijdens nacht van 7 – 8 juli
Om de verkeershinder zo veel mogelijk in tijd te beperken, gebeuren de werkzaamheden ’s nachts. Tijdens de nacht van vrijdag 7 juli op zaterdag 8 juli maken we de zone klaar om ruimte vrij te maken voor het verleggen van kabels en leidingen op de Bisschoppenhoflaan. Er zal in beide richtingen, zowel naar Antwerpen, als naar Wijnegem, slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn. Tijdens deze nacht brengen we markeringen aan en plaatsen we de nodige signalisatie.

Werken tijdens bouwverlof

De aannemer werkt door tijdens het bouwverlof. Op deze manier zorgen we ervoor dat de hinder beperkt blijft tot de zomermaanden. Gedurende de maanden juli en augustus is er namelijk minder verkeer op de baan en zijn er ook weinig evenementen in het Sportpaleis.

Toegang Ten Eekhovelei afgesloten. Lokaal verkeer volgt een omleiding via de Lakborslei.

Bericht en foto : Lantis

Latest Posts

Onze partners