20.8 C
Antwerpen
dinsdag, juli 23, 2024

Laatste nieuws

Hobokenaren verlichten district om solidariteit te tonen

In deze tijden van corona en alles wat dat met zich meebrengt, heeft iedereen wel nood aan een beetje solidariteit. De actie #verlichtHoboken geeft Hobokenaren de kans om het jaar warm in te zetten, door op zaterdag 8 januari samen het hele district te verlichten.

Door de opkomst van de vierde coronagolf in december, werden de kerstmarkt en de traditionele nieuwjaarsdrink in Hoboken geannuleerd. Om in deze niet-alledaagse tijden Hobokenaren toch de kans te geven hun verbondenheid en solidariteit aan elkaar te tonen, werd de actie #verlichtHoboken in het leven geroepen. Elke Hobokenaar ontving een uitnodiging in de brievenbus, om op zaterdag 8 januari vanaf 17 uur een lichtje voor het raam of aan de voordeur van de woning te zetten en even aan elkaar te denken.

Als extra aanmoediging om deel te nemen, kunnen Hobokenaren die een toffe foto van zichzelf met hun lichtje op sociale media posten onder de hashtag #verlichtHoboken een mooie prijs winnen.

Districtsburgemeester Kathelijne Toen: “In deze tijden is er nood aan verbinding en steun aan elkaar. Wij hopen dat veel Hobokenaren zullen deelnemen aan dit initiatief. Zo brengen we samen wat licht naar elkaar!”  

Districtsschepen Tom De Boeck: “Die avond doorkruist er een fotograaf de straten van Hoboken om de verschillende sfeerlichtjes op gevoelige plaat vast te leggen. Wie weet komt jouw woning wel op hoboken.be of op de Facebookpagina van Hoboken terecht. Daar kan je ook zelf voor zorgen door jouw foto te labelen onder #verlichtHoboken. Zo maak je nog kans op een leuke prijs.”

Latest Posts

Onze partners