Deze week opent op de Gentplaats een nieuwe horecazaak, Bar en Bistro Monroe. Op de plek waar tot voor kort het hippe Cantina y Coctelería ‘The Dirty Rabbit’ huisde, verijst een moderne Bar & Bistro waar alles draait rond heerlijk eten, drinken en gastvrijheid: Monroe. Op de kaart staan heerlijke bistrogerechten met een eigentijdse, wereldse touch. En bij mooi weer is het tijdens àlle seizoenen genieten op het overgrote terras voor de deur. Het is intussen de 25ste zaak van Horeca-ondernemer Kasper Stuart en zijn vrouw Danyelle van Thoor. Niet zo evident in tijden van corona.

Interieur Bar en Bistro Monroe in Antwerpen foto © Bar en Bistro Monroe
Bar en Bistro Monroe op de Gentplaats in Antwerpen foto © Bar en Bistro Monroe
T-Bone steak in bar en bistro Monroe in Antwerpen foto © Bar en Bistro Monroe
Toast Champions in bar en bistro Monroe foto © Bar en Bistro Monroe

Gesprek met Kasper Stuart van Bar & Bistro Monroe

25 jaar horeca; het is een verhaal, niet van mij alleen, ik ben wel diegene die het meest in beeld komt, maar ik doe het samen met een vrouw Danyelle van Thoor en dat is eigenlijk ook het wonderlijke en sterke van die combinatie, omdat dat er een balans is tussen het creatieve en tussen het goed rekenen, niet onbelangrijk om lang te kunnen overleven in een branche die keihard is kei-mooi, …

Het is, denk ik, het mooiste vak ter wereld en waarschijnlijk ook het enigste wat ik echt goed beheers en wij zijn een team Danyelle en ik die niet graag stil staan. Dus de 25e zaak in 25 jaar is natuurlijk wel een mooie accolade maar zeker nog geen afsluiter. Ik denk wel dat het een zeer belangrijk moment is na twee moeilijke jaren om dan met eigenlijk zo’n mooie zaak, want dat vind ik dan zelf, of dat vinden we zelf, met zo’n zaak eigenlijk op dat moment een zeer positief signaal te geven. Ik denk dat het ongelooflijk van belang is om op dit moment die gastvrijheid nog eens extra te belichten, waar de mensen toch in lockdown zijn geweest, opgesloten geweest, er uit, er in en met veel beperkingen, moeten wij echt dé gastheer zijn die mensen nodig hebben om even alles om zich in te vergeten. Zo hebben ook eigenlijk Monroe echt wel gebouwd dat een apart wereldje is en in de zomer kunnen al die ramen open dan komt de zon binnen en is het een hele lichte zaak en in de winter is het een cosy zaak met kleine hoekjes maar toch ook altijd met een goed overzicht en mijn veel ruimte en veel zuurstof.

Er zijn heel wat mogelijkheden bij een Monroe qua eten, qua drinken …

We hebben ervoor gekozen en dat is wel belangrijkste om het zeer toegankelijk te maken kwestie van keuze van eten en drinken. Het is een bar, het is een bistro, het is ook niet meer … dus het is wel op een hele leuke manier vormgegeven, dus je kunt er een pint komen drinken, een glas champagne, je kunt eigenlijk elke gelegenheid benutten, maar het is wel een kader wat past bij het oude en bij het nieuwe Zuid en we liggen op die grens tussen oud en nieuw Zuid en dat vind je eigenlijk op alle vlakken terug, op onze verschillende kaarten of dat over de wijnkaart gaat, het gaat altijd over die oude wereld en die nieuwe wereld, het oude Zuid en het nieuwe Zuid, dat is in wijnen, dat is een cocktails, de klassiekers worden niet vergeten, maar we zijn er ook ongelooflijk dol op, op het de evolueren en kijken naar frisse smaken en dat is in de keuken is dat ook ongelooflijk goed terug te vinden, op het bord, maar ook laten we zeggen in de mond. Dus smaak-technisch kun je het ook echt wel terug vinden, het zijn die oude smaken die we niet laten versmelten met de nieuwe, we laten de twee werelden echt gescheiden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in