22.6 C
Antwerpen
maandag, juli 22, 2024

Laatste nieuws

Kruispunt Belgiëlei – Lange Leemstraat onderbroken

Het kruispunt van de Belgiëlei en de Lange Leemstraat in Antwerpen is onderbroken. Er wordt gewerkt aan de traminfrastructuur.

Het kruispunt van de Belgiëlei en Lange Leemstraat is sinds maandag onderbroken. Volgens de timing (op de website) van De Lijn, zou dat kruispunt pas op 8 juli volledig worden afgesloten. Ook bij de communicatiedienst kon men niet meteen een duidelijk antwoord geven. Hieronder de planning volgens de website van De Lijn

Fase 2 (26 juni – 8 september 2023)

Tijdens deze fase is er een volledige afsluiting van de straat in beide richtingen.

  • Tramlijnen 2, 6 en 15 blijven in beide richtingen hun normale reisweg volgen. In de werfzone rijden de trams beurtelings en met aangepaste snelheid.

  • Buslijnen 17 en 191 rijden tijdens deze fase en de extra fase (verlengd weekend in juli, zie verder) in beide richtingen in omleiding via Van Eycklei, Van Breestraat en Mechelsesteenweg. Er zijn tijdelijke haltes in de Quinten Matsijslei nabij het kruispunt met Plantin en Moretuslei.

Fase 3 (9 september – 24 november 2023)

Tijdens deze fase is de straat opnieuw open voor alle verkeer. Alle trams en bussen rijden weer normaal.

  • Voor de haltes Lange Leemstraat (dewelke we dan niet bedienen) voorzien we wel tijdelijke haltes in de onmiddellijke buurt.

Extra fase (verlengd weekend van 8 tot 11 juli 2023)

Tijdens deze fase is er een volledige afsluiting van het kruispunt Belgiëlei/Lange Leemstraat. Dan rijden er geen trams.

  • Buslijnen 17 en 191 rijden tijdens deze fase in beide richtingen in omleiding via Van Eycklei, Van Breestraat en Mechelsesteenweg. Er zijn tijdelijke haltes in de Quinten Matsijslei nabij het kruispunt met Plantin en Moretuslei.

  • De werken in deze extra fase hebben een bijkomende impact op tramlijnen 2, 4, 6, 7 en 15. Meer informatie hierover volgt nog tijdig.

 

Latest Posts

Onze partners