10.7 C
Antwerpen
donderdag, februari 22, 2024

Laatste nieuws

Letterenhuis krijgt een opfrisbeurt

Het Letterenhuis, het archief en museum voor de Vlaamse literatuur, krijgt een opfrisbeurt. De Antwerpse instelling is hét literaire archief van Vlaanderen, met een museum met een permanente tentoonstelling, tijdelijke exposities en een ruime publiekswerking. Dit voorjaar worden zowel de permanente opstelling als de gevel van het pand aangepakt. Het depot en de leeszaal blijven toegankelijk en ook de publieksactiviteiten gaan gewoon door.

De vaste museumopstelling biedt sinds 2004 een overzicht van de hoogtepunten van de Vlaamse literatuur. Na ruim zeventien jaar is het tijd voor een nieuwe aanpak. Vanaf 1 maart 2022 start de ontmanteling van de vaste opstelling, worden de collectiestukken opgeborgen in het depot en wordt de ruimte opnieuw ingericht.

“Het Letterenhuis in Antwerpen is sinds de oprichting in 1933 hét literaire archief van Vlaanderen. Ook herbergt het een museum met het verhaal van de Vlaamse literatuur sinds 1830, met tijdelijke exposities en veel andere publieksactiviteiten. Een opfrisbeurt is echter noodzakelijk: zowel de permanente opstelling als de gevel worden grondig opgeknapt.”, aldus schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud

Vanaf najaar 2023 zal het gelijkvloers van het Letterenhuis nog meer dan voorheen dé plek zijn om te creëren, te onderzoeken, te ontdekken en te beleven. Hier ontmoeten auteurs, onderzoekers, scholieren, studenten en liefhebbers elkaar in een inspirerende ruimte. De collectie zal het publieksprogramma voeden via verschillende disciplines en kanalen. Het Letterenhuis stimuleert in de samenwerking met vele partners een innovatief gebruik van Vlaams literair erfgoed.

In afwachting van de heringerichte benedenruimte kan de bezoeker tot en met 1 maart voor het laatst de huidige opstelling bezoeken.

De leeszaal blijft tijdens de opfrisbeurt open, bezoeken aan het depot lopen door,  publieksactiviteiten vinden gewoon doorgang, ook voor scholen.

 

Het Letterenhuis foto © het Letterenhuis – Stad Antwerpen
Het Letterenhuis foto © het Letterenhuis – Stad Antwerpen

 

Bericht en foto’s : Het Letterenhuis – Stad Antwerpen

https://www.letterenhuis.be/nl

 

Latest Posts

Onze partners