12.8 C
Antwerpen
zaterdag, juni 15, 2024

Laatste nieuws

Maandag starten werken Borsbeeksebrug

Op maandag 5 september start de heraanleg van de Borsbeeksebrug vlak bij station Antwerpen-Berchem, met uitzondering van het brugdeel boven de Ring. De stad installeert er nieuwe fietspaden en voetpaden, het wegdek wordt vernieuwd en de middenberm vergroend. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken in het voorjaar van 2023 afgerond.

Elke dag passeren heel wat voetgangers, fietsers en auto’s de lange Borsbeeksebrug, op weg van en naar station Antwerpen-Berchem of de site Post X. Om die route voor iedereen verkeersveiliger te maken, krijgt de straat nu een grondige heraanleg. ​ Het gaat om de delen aan weerszijden van de brug over de Ring. Voor die brug zelf is een renovatie van haar constructie nodig, een project van het Agentschap Wegen en Verkeer dat later zal ingepland worden.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “De drukte op de Antwerpse ​ fietspaden neemt alsmaar toe, en om die reden investeren we in comfortabele en veilige infrastructuur. Dat is zeker zo op de Borsbeeksebrug, een drukke verbindingsroute voor fietsers van en naar de stad. Tegelijk zorgen we dat ook de voetgangers rond Post X erop vooruitgaan.”

Geplande werken

Er komt een dubbelrichtingsfietspad aan de zuidzijde (kant Post X). Het fietspad aan de noordzijde wordt breder. Er komt meer groen, met bomen in de middenberm.
Niet alleen de fietspaden maar ook het wegdek en de voetpaden worden vernieuwd. Bovendien creëert de stad een voetgangerszone in de strook naast het nieuwe politiegebouw. De riolering krijgt een renovatie door Aquafin. Aan het nieuwe politiegebouw komt een doorsteek over de trambaan voor de prioritaire voertuigen.

Fasering en verkeersimpact

De werken verlopen in verschillende fases, bij de eerste fase wordt de zuidzijde aangepakt. Bij de heraanleg gaat specifieke aandacht naar de doorstroming van het verkeer. Tijdens de eerste fase zal aan die kant (kant Post X, richting Diksmuidelaan) steeds minimum één rijstrook voor gemotoriseerd verkeer open blijven. Fietsers en voetgangers richting de Diksmuidelaan gebruiken dan weer het voet- en fietspad aan de overzijde van de straat.

Alle werken zullen in principe in het voorjaar van 2023 afgerond zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden.

bericht : Stad Antwerpen – foto © Antwerpen-Vandaag.be

Latest Posts

Onze partners