8.3 C
Antwerpen
woensdag, april 17, 2024

Laatste nieuws

Mooi herstel voor Antwerpse luchthaven

Luchthaven Antwerpen sluit 2021 af met uitstekende resultaten voor de business/private aviation en hoopgevende passagierscijfers. De luchthaven verwelkomde vorig jaar 147.000 passagiers. Het aantal businessvluchten overstijgt vanaf de zomer zelfs de resultaten van 2019.

De Antwerpse luchthaven werd tijdens de eerste maanden van 2021 opnieuw zwaar geraakt. Door de stijgende coronacijfers en een nieuwe lockdown waren niet-essentiële reizen verboden tot 19 april. Hierdoor vertrokken pas eind april de eerste TUI fly vluchten naar vijf Spaanse bestemmingen. Dat was goed voelbaar in de cijfers. In de eerste jaarhelft verwelkomden we 39.000 passagiers.

Vanaf juli werden méér vluchten ingelegd en vloog TUI fly opnieuw naar 7 van zijn 10 bestemmingen vanuit Antwerpen. “Dit was meteen ook het begin van een mooi herstel. In juli, augustus en september verwelkomden we 61.000 passagiers. 114% meer in vergelijking met de zomer van 2020”, zegt CEO Eric Dumas.

Ook na de zomer zette het herstel zich verder. In november kenden we een succesvolle heropstart van de vluchten naar Nador en Tanger, maar deze moesten na enkele weken noodgedwongen opnieuw worden stopgezet door de reisrestricties die Marokko oplegde.

Op jaarbasis sluit de luchthaven af met net geen 147.000 passagiers. “Een hoopgevend resultaat”, concludeert CEO Eric Dumas. “Wanneer we kijken naar de tweede jaarhelft van 2021, ontvingen we 38% minder passagiers dan in 2019, voor de start van de coronapandemie. Als het herstel zich zo blijft verder zetten en ook de vluchten naar Innsbruck, Nador en Tanger opnieuw opstarten, mogen we in 2022 opnieuw een mooi resultaat verwachten. We blijven hard werken, en kijken optimistisch naar 2022.”

In 2022 zal TUI fly opnieuw naar alle 10 bestemmingen vliegen vanuit Antwerpen. Daarnaast vliegt ook ASL Fly Executive tussen 15 januari en eind maart twee keer per week naar Innsbruck.

 97% vluchten vertrok op tijd

De luchthaven kan dit jaar ook uitstekende stiptheidscijfers voorleggen. Dit jaar vertrok maar liefst 97% van alle vluchten op tijd. “Reizen via een regionale luchthaven heeft alleen maar voordelen. Niet alleen vertrek je helemaal ontspannen en in een veilige omgeving op reis, je vlucht vertrekt ook nagenoeg altijd op tijd”, zegt CEO Eric Dumas.

Zakenvluchten

Het business segment heeft dit jaar een zeer goed hersteld gekend. In juni haalden de zakenvluchten opnieuw het niveau van 2019. Vanaf de zomervakantie lag het cijfers zelfs gemiddeld 6% hoger dan in 2019. Dit duidt nogmaals aan hoe sterk de zakenvluchten verankerd zijn op de luchthaven.

Latest Posts

Onze partners