17.5 C
Antwerpen
zaterdag, juni 15, 2024

Laatste nieuws

Nieuwe fietshelling geopend aan Parkbrug op Eilandje

De fietshelling aan de Parkbrug is geopend. Die helling op het Eilandje ligt in het binnengebied tussen de Italiëlei, Londenstraat en Entrepotkaai. Ze biedt een alternatief voor de lift en de trap met VeloComfort-systeem, die allebei behouden blijven.

De Parkbrug is sinds juli 2016 een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord en het Eilandje. Ze overspant de Italiëlei ter hoogte van de Noorderplaats.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “Hier passeren elke dag vele honderden fietsers, op een belangrijke fietsas tussen het noorden en het stadscentrum. Hun comfort gaat er nu met sprongen op vooruit. Noem het gerust een ‘missing link’ die we hier wegwerken.”

Het ontwerp van de fietshelling is, net zoals dat van de Parkbrug, van Ney & Partners. De lusvormige helling is 140 meter lang en is uitgevoerd in een witte, lichte staalstructuur om het gewicht op de bestaande structuur te beperken. De fietshelling ligt parallel aan de gevels van de bestaande gebouwen. De start ervan is voldoende breed gemaakt om de toegang vanuit verschillende richtingen mogelijk te maken. Het fietspad is voorzien in gietasfalt en is verlicht.

 

Parkbrug Antwerpen © foto Jasper Leonard
Parkbrug Antwerpen © foto Jasper Leonard
Parkbrug Antwerpen © foto Jasper Leonard
Parkbrug Antwerpen © foto Jasper Leonard

Latest Posts

Onze partners