13.8 C
Antwerpen
dinsdag, juni 11, 2024

Laatste nieuws

Nieuwe voetpaden buurt Vinkeveldenplein in Hoboken

Op 7 juni startte aannemer Verbruggen bv met de aanleg van nieuwe voetpaden op de as Antverpiastraat-Vinkeveldenplein-Vinkeveldestraat. Vanaf 8 augustus starten nieuwe fasen van deze werkzaamheden.

Op 7 juni startte de aannemer “deel 1” van de vernieuwing van de voetpaden in de Antverpiastraat, Vinkeveldenplein en Vinkeveldenstraat. Vanaf 8 augustus start “deel 2” van deze werkzaamheden. Naast de vernieuwing van de voetpaden legt de aannemer ook enkele voetpaduitstulpingen aan om de veiligheid in de straat te verhogen. Voor deze werken pakt hij elke kant om de beurt aan zodat er altijd een voetpad toegankelijk is. Tot slot wordt over de ganse as van deze straten het asfalt vervangen en krijgt de rijbaan een rode kleur zoals het een fietsstraat betaamt.

Verschillende fasen

Fase 1: Van 8/8 tot 24/8 – Antverpiastraat en Vinkeveldenplein tussen Moretusstraat en De Hertstraat aan de zijde van de even huisnummers;
Fase 2: Van 22/8 tot 7/9 – Antverpiastraat en Vinkeveldenplein tussen Moretusstraat en Emiel Vanderveldestraat aan de zijde van de oneven huisnummers;
Fase 3: Van 8/9 tot 19/9 – Vinkeveldenplein en – straat tussen De Hertstraat en Edmond Cretsstraat aan de zijde van de even huisnummers;
Fase 4: Van 20/9 tot 25/9 – Vinkeveldenstraat tussen Vinkeveldenplein en Edmond Cretstraat aan de zijde van de oneven huisnummers.
Deze timing is vanzelfsprekend onder voorbehoud van weersomstandigheden en onverwachte ontwikkelingen.

Hinder

Gedurende de werken in fase 1 en 2 is Antverpiastraat en Vinkeveldenplein tussen Moretusstraat en De Hertstraat niet toegankelijk voor doorgaand verkeer.
Er is een plaatselijke omleiding voorzien via Moretusstraat, Kapelstraat en De Hertstraat.
Gedurende de werken in fase 3 en 4 is Vinkeveldenplein en -straat tussen De Hertstraat en Edmond Cretsstraat niet toegankelijk voor doorgaand verkeer.
Er is een plaatselijke omleiding voorzien via De Hertstraat, Kapelstraat en Edmond Cretsstraat. Voetgangers dienen ter hoogte van de werf over te steken naar het toegankelijke voetpad.

bericht : Stad Antwerpen – district Hoboken – foto © Pieter De Wilde

Latest Posts

Onze partners