Opnieuw vluchten naar Londen vanuit Antwerpen

0
325

De Luxemburgse vliegtuigmaatschappij Luxair heeft vandaag haar eerste vlucht vanaf de Luchthaven van Antwerpen uitgevoerd. Luxair vliegt tot eind maart 4 keer per week naar London City Airport, vanaf 29 maart wordt het aantal vluchten opgetrokken naar 5 vluchten per week. De prijs voor een retourticket begint bij 149 euro. Het is een historische verbinding tussen Antwerpen en Londen, weet luchthavencommandant Wim Verbist.

Persbericht Antwerp Airport

Maandag om 08u40 landde de eerste vlucht van Luxair op onze luchthaven. In de terminal werd de route onder grote belangstelling officieel geopend door Koen Kennis (Antwerps Schepen van Mobiliteit en Toerisme), Thomas Fischer (Luxair CCO) en Robert Sinclair (CEO London City Airport).

Thomas Fischer (Luxair Chief Commercial Officer): “Vandaag lanceert Luxair met trots officieel haar rechtstreekse vluchten tussen Antwerpen en London City, in samenwerking met deze twee internationale luchthavens. We zijn verheugd dat we onze samenwerking met hen kunnen uitbreiden. Een samenwerking gebaseerd op vertrouwen, kwaliteit van de dienstverlening en duurzaamheid. Onze luchtvaartmaatschappij is er voor zowel recreatieve als zakelijke passagiers en biedt de best mogelijke service voor de gemeenschappen in Antwerpen en Londen.  Als hoogwaardige nichespeler geloven wij in het potentieel van deze nieuwe route!”

Koen Kennis (Antwerps Schepen van Mobiliteit en Toerisme): “2022 eindigde op een positieve noot voor Antwerp Airport, met uitstekende cijfers en met de bekendmaking van visie van de Vlaamse regering die de toekomst van de luchthaven garandeert. De start van de vluchten van Luxair van en naar London maakt dat we ook 2023 met goed nieuws kunnen inzetten.”

Snelle doorlooptijden

De nieuwe vliegverbinding met Luxair maakt het opnieuw mogelijk om snel en comfortabel te reizen tussen de steden. De snelle doorlooptijden op beide luchthavens en de uitstekende stiptheidscijfers zijn voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers grote troeven.

Tweede nieuwe route deze winter

Voor de tweede keer in enkele weken tijd start een nieuwe luchtvaartmaatschappij haar activiteiten op onze luchthaven. “Met Luxair en SkyAlps verwelkomen we deze winter twee nieuwe maatschappijen die nog niet in België actief zijn. Beide maatschappijen zien de troeven die onze regionale luchthaven heeft en spelen hierop in. Antwerp Airport blijft sterk inzetten op route development. We blijven praten met verschillende maatschappijen om het aanbod verder te vergroten. Tegen 2025 wil de luchthaven jaarlijks 310.000 passagiers verwelkomen. Dit is alvast een mooie start”, zegt Dumas.

Zuinig vliegtuig

De vluchten worden uitgevoerd met een De Havilland Dash DHC-8-Q400 dat plaats biedt aan 78 passagiers. Het Dash DHC-8 Q400 vliegtuig is een uiterst snel turbopropvliegtuig dat korte trajecten bijna even snel kan afleggen als een regionale turbojet. Daarbovenop is het ook een zeer zuinig toestel. De CO2-uitstoot ligt 40% onder het Europees gemiddelde.

Winter 2022/2023 : Vier wekelijkse vluchten tussen Antwerpen en London City

Vanaf 16 januari 2023 zijn er wekelijks 4 vluchten van en naar London City. Dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in