20.5 C
Antwerpen
zondag, juli 14, 2024

Laatste nieuws

Start werken Scheldekaaien Sint-Andries en Zuid

Op 1 maart zijn de werken voor de heraanleg van de Scheldekaaien in het deelgebied Sint-Andries en Zuid van start gegaan. Dat is het gebied aan de Schelde tussen het reeds heraangelegde deel en de Sint-Michielstraat. Deze werken eindigen in het voorjaar van 2023.

Om tot een geheel te komen met het reeds vernieuwde deel wordt onder meer het huidige dijkpad verder doorgetrokken. Verder komen er diverse zitplekken, een speeltuin, 2 sportvelden en een skatezone achter de dijk. De zuidelijke flank van het Sint-Michielsbastion (waarvan de resten in 2010 in kaart werden gebracht) wordt zichtbaar geïntegreerd in de kaaivlakte.

Verder komt er zowel langs de zijde van de rijweg als langs de Schelde extra groen met onder andere berk, esdoorn, zwarte els, tulpenboom, populier, eik, wilg en olm. Ook wordt de rijweg op de Sint-Michielskaai heraangelegd met een breed voetpad, een nieuw fietspad en een parkeerstrook. Verder worden de bloklindes langs de gevels vervangen door veldesdoorns waarvan de wortels meer plaats krijgen om te groeien. De leilindes langs het havenhekwerk blijven bewaard. Ook de waterkeringsmuur wordt vervangen, die werken vinden plaats van april tot oktober 2022.

(bericht AG Vespa)

Latest Posts

Onze partners