1.8 C
Antwerpen
donderdag, december 7, 2023

Laatste nieuws

Vaccinatie herfstbooster start op 12 september in Antwerp Expo

Op maandag 12 september start de Antwerpse vaccinatiecampagne met de herfstbooster in Antwerp Expo (VacCovid). Vandaag, maandag 22 augustus, worden de eerste uitnodigingen verstuurd. Elke inwoner van Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten vanaf 18 jaar krijgt de kans om zich te laten vaccineren. In totaal zal er 8 weken lang gevaccineerd worden.

De vaccinatiecampagne is een samenwerking tussen de vier Antwerpse eerstelijnszones (ELZ Antwerpen), Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), stad Antwerpen en de gemeenten Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten. Iedereen die al een basisvaccinatie (2 dosissen) heeft gekregen wordt uitgenodigd.

Vanaf maandag 22 augustus krijgen inwoners ouder dan 65 jaar, inwoners met een verzwakte immuniteit en risico op ernstige ziekte na covid en zorgverleners een uitnodiging, van oud naar jong. Voor hen is het vaccin aanbevolen.

Daarna volgen inwoners tussen 18 jaar en 65 jaar, ook van oud naar jong. Voor hen is de herfstbooster aangeboden.

Inwoners die een uitnodiging ontvangen kunnen een afspraak maken online via www.vaccovid.be met de code in de uitnodiging, of telefonisch door te bellen naar de lokale corona-infolijn op 03 435 95 55. Zonder uitnodiging kan er geen afspraak gemaakt worden.

Vaccinaties vanaf maandag 12 september

Vanaf maandag 12 september kunnen inwoners opnieuw terecht in vaccinatiedorp Antwerp Expo (VacCovid), Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen. De opstelling ter plekke wordt aangepast aan de vraag, daarom is ze bij deze vaccinatiecampagne kleinschaliger dan in het najaar, toen iedereen vanaf 18 jaar een uitnodiging kreeg voor een boostervaccin.

Schepen voor gezondheids- en seniorenzorg Els van Doesburg: “We hebben ons voor deze vaccinatieronde bijzonder flexibel georganiseerd, zodat we onze snelheid en capaciteit kunnen aanpassen aan de vraag. Er is plaats voor iedereen. Zij die wensen kunnen een vaccin komen halen. Ik reken op de eigen inschatting en het gezond verstand van de Antwerpenaren om te beslissen of ze de herfstbooster komen halen.”

Bericht en foto : Stad Antwerpen

Latest Posts

Onze partners