17.5 C
Antwerpen
zaterdag, juni 15, 2024

Laatste nieuws

Verkeerssituatie Zwijndrecht en Linkeroever wijzigt sterk

Dit weekend wijzigt de verkeerssituatie tussen de E17 en Zwijndrecht, Burcht en Linkeroever sterk. Er wordt nieuwe infrastructuur in gebruik genomen die het voor bestemmingsverkeer vlotter en veiliger zal maken om van en naar de snelweg te rijden. Ook de nieuwe P+R Linkeroever en nieuwe tram- en fietsinfrastructuur wordt geopend.

foto © Oosterweel

De laatste jaren werd er heel wat werk verzet op Linkeroever en in Zwijndrecht. Tijdelijke wegen en bruggen werden aangelegd, snelwegen vernieuwd en nieuwe bruggen en tunnels gebouwd. Aan de E34 werd eerder dit jaar de nieuwe snelweg en het splinternieuwe en volledige complex Waaslandhaven-Oost in gebruik genomen. Dat zorgde voor een stevige boost voor de bereikbaarheid van de Waaslandhaven. Eind november was ook de E17 tussen Kruibeke en Antwerpen-West afgewerkt en op 23 december staken de Blancefloerlaan en haar fietspaden in een volledig nieuw kleedje.

Dit weekend nieuw aangelegde infrastructuur in gebruik

Dit weekend gaat de nieuwe verbindingsweg tussen de nieuwe P+R/Blancefloerlaan en Zwijndrecht open. Bestemmingsverkeer van Linkeroever en Zwijndrecht geraakt hierdoor vlotter van en naar de E17. Dankzij de nieuwe verbindingsweg wordt het sluipverkeer uit de woonkernen geweerd én is er een betere doorstroming en meer verkeersveiligheid. Het stukje verbindingsweg tussen de Blancefloerlaan en Waaslandhaven-Oost (E34) gaat in april open.

Afrit Zwijndrecht, nieuwe tunnels E17 en nieuwe Hoefijzersingel: De afrit in Zwijndrecht, voor verkeer komende van Gent, sluit niet meer aan op de Pastoor Coplaan. Via een nieuwe brug over de Pastoor Coplaan sluit deze afrit aan op de nieuwe en verlegde Hoefijzersingel. Via een eerste nieuwe tunnel onder de snelweg bereik je de verbindingsweg tot aan de P+R/Blancefloerlaan en de Pastoor Coplaan. Volg je de Hoefijzersingel tot aan de tweede nieuwe tunnel dan rijd je daar de E17 onderdoor naar de Antwerpsesteenweg.

 Nieuwe P+R Linkeroever

Maandag 17 januari opent ook de nieuwe P+R Linkeroever, de nieuwe tramhalte ter hoogte van het parkeergebouw, de nieuwe keerlus voor de trams én de nieuwe fietstunnel onder de Blancefloerlaan.

Ook belangrijk: maandagochtend 17 januari wordt de tijdelijke P+R tussen op- en afrit 6 Linkeroever definitief afgesloten. Ook de P+R Blancefloer 2 aan Middenvijver wordt vanaf dan deels afgesloten. Het overgebleven deel wordt hier door Stad Antwerpen ingericht als blauwe parkeerzone.

Latest Posts

Onze partners