Werken Gitschotellei van start

0
1180
Werken Gitschotellei van start foto © Antwerpen-Vandaag 2023

Vanaf vandaag starten de werken voor de heraanleg van de Gitschotellei. Het wegdek en de parkeerstroken van een deel van de Gitschotellei worden vernieuwd. Eind juni zullen deze afgerond zijn.

Het wegdek van de Gitschotellei krijgt een nieuwe laag asfalt. De verkeersveiligheid wordt verbeterd door asverschuivingen. Hierdoor zal het autoverkeer afremmen.
Er komt meer groen, met 9 nieuwe bomen. Er wordt 100 m² onthard. Alle bestaande bomen blijven behouden. 4 Parkeerplaatsen zullen verdwijnen.

Hoe verlopen de werken?

Fase 1: van 17 april tot 14 mei :
Van de Borsbeeksebrug tot aan de Jupiterstraat (ter hoogte van Gitschotellei 91).

Fase 2: van 15 mei tot eind juni :
Van de Jupiterstraat tot aan de Dianalaan.

Deze timing is afhankelijk van de weersomstandigheden en kan nog wijzigen.

Hoe kan je je verplaatsen tijdens de werken?

Autoverkeer volgt een omleiding. Volg de signalisatie ter plaatse of kijk op www.slimnaarantwerpen.be/werken-events.
De laad- en loszone aan Delhaize blijft toegankelijk. De voet- en fietspaden blijven toegankelijk. De tramhaltes worden nog steeds bediend.

Parkeergarages zijn niet toegankelijk. Je kan een minderhindervergunning aanvragen bij Mobiliteit en Parkeren Antwerpen. Dat is een parkeervergunning waarmee je tijdens de werken onbeperkt en gratis kan parkeren in de buurt van uw garage. Meer info: www.antwerpen.be/minderhindervergunning

Ondersteuning voor handelaars

Vlaanderen voorziet een hinderpremie voor de handelaars in het deel van de straat waar de werken plaatsvinden. Meer info: www.antwerpen.be/info/vergoeding-en-hinderattest-wegenwerken
Als de straat of het winkelgebied van jouw pand heraangelegd wordt, kan je een verhoogde renovatietoelage aanvragen. Meer info: www.antwerpen.be/product/renovatietoelage-handelspanden

Wat gebeurt er later?

Het wegdek van het tweede deel van de Gitschotellei, van de Dianalaan tot de Vosstraat, wordt ook in asfalt aangelegd. Het ontwerp werd hiervoor goedgekeurd en de vergunningsprocedure is gestart. Zodra er een timing gekend is, wordt de info hier aangevuld. Het overige stuk van de Gitschotellei, vanaf de Vosstraat, krijgt een heraanleg binnen het project van de Boekenberglei. Deze werken zijn ingepland vanaf voorjaar 2024. Deze timing kan nog wijzigen.

Bericht : Antwerpenmorgen.be

foto Antwerpen-Vandaag.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in