29.5 C
Antwerpen
zaterdag, juli 20, 2024

Laatste nieuws

Nieuwe fietstunnel onder Turnhoutsebaan

Om fietsers een veilige doorgang langs de Turnhoutsebaan te garanderen tijdens de Oosterweelwerken, wordt er een nieuwe fietstunnel gebouwd onder deze drukke gewestweg. Die ondergrondse doorsteek is vandaag al mogelijk, maar tijdens de heraanleg van de Ring verdwijnt de bestaande doorsteek in de werfzone. Door nu een nieuwe tunnel aan te leggen, blijft veilig fietsverkeer tijdens de werken mogelijk.

De bouw van de nieuwe fietstunnel start aanstaande maandag 14 maart en duurt 1 jaar. De bestaande onderdoorgang is tijdens de werken niet bereikbaar. Fietsers langs het Ringfietspad worden omgeleid en kruisen de Turnhoutsebaan bovengronds ter hoogte van de Lakborslei. Fietsers over lange afstand raden we aan om zoveel mogelijk te kiezen voor het fietspad langs de Noordersingel.

Werfzone nabij parking West Rivierenhof
Afbeelding © Lantis – Oosterweelverbinding

Werfzone nabij parking West Rivierenhof

De nieuwe fietstunnel wordt voorgebouwd naast de parking van het Rivierenhof. Eén derde van parking West (+/- 34 parkeerplaatsen) wordt tijdelijk ingenomen voor bouw van de nieuwe tunnel. Bovendien valt een kleine zone in het westen van het domein binnen de werfzone. Deze zone wordt vanaf maandag afgesloten en bouwklaar gemaakt. Hier moeten helaas ook een 8-tal bomen gekapt worden.

De Parkweg en de toegangen naar de sport- en spelterreinen van het Rivierenhof blijven steeds bereikbaar.

Op de Turnhoutsebaan geldt langs beide zijden een parkeerverbod tussen de Ring en de toegang tot parking West van het Rivierenhof.

Inschuifweekend in november

Van zodra de tunnel klaar is, wordt de Turnhoutsebaan plaatselijk gedurende één lang weekend afgesloten om hem op de juiste plaats in te schuiven en de rijweg en trambaan terug te herstellen. Dat gebeurt in november 2022, als alles volgens planning verloopt.

Latest Posts

Onze partners