12.8 C
Antwerpen
zaterdag, juni 15, 2024

Laatste nieuws

Hinder op Scheldekaaien tot eind oktober

Op maandag 5 september starten rioleringswerken ter hoogte van het kruispunt van de Sint-Michielskaai en de Scheldestraat. Die kaderen in de heraanleg van het openbaar domein op de Scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Andrieswijk en het Zuid. Het kruispunt wordt grotendeels afgesloten tot eind oktober. Het fietspad op de Scheldekaaien blijft in beide richtingen open, maar de rijweg wordt er tijdelijk enkelrichting en er komt een omleiding.

In maart 2022 startten de werken voor de heraanleg van de Scheldekaaien in het deelgebied Sint-Andries en Zuid. Dat is het gebied aan de Schelde tussen het reeds aangelegde deel en de Sint-Michielstraat. Zowel het openbaar domein als de rijweg op de Sint-Michielskaai wordt er vernieuwd. De werken lopen gefaseerd en eindigen in het voorjaar van 2023.

Fasering en geplande omleidingen

In de komende fase, van 5 september tot eind oktober, starten de rioleringswerken, waardoor het kruispunt van de Sint-Michielskaai en de Scheldestraat grotendeels afgesloten wordt voor verkeer.

Het autoverkeer kan nog wel passeren van noord naar zuid: de Sint-Michielskaai wordt enkelrichting van de Sint-Michielstraat tot de Scheldestraat. Het doorgaande autoverkeer van zuid naar noord zal dan weer omgeleid worden via de Van der Sweepstraat over de Leien richting Brouwersvliet.

Het fietspad op de Scheldekaaien blijft in beide richtingen open. Fietsers van de Scheldestraat naar de Scheldekaaien volgen een omleiding via de Kloosterstraat.

De werken eindigen op 28 oktober. Daarna gaat de rijweg op de Scheldekaaien terug open in beide richtingen. Meer info staat ook op www.slimnaarantwerpen.be/nl/werken-events/scheldekaaien.

Laatste fase

In de laatste fase, van oktober tot het voorjaar van 2023, komt er een nieuw fietspad dat aansluit op het bestaande, en volgt de verdere heraanleg van het openbaar domein aan stads- en waterzijde. Daar wordt het huidige dijkpad doorgetrokken en komen er diverse zitplekken, twee sportvelden, een skatezone achter de dijk, een speeltuin en extra groen. ​

AG Vespa, water-link en Aquafin volgen alle werken op samen met de aannemer

(Bericht : Stad Antwerpen – foto Antwerpen-Vandaag.be)

Latest Posts

Onze partners